Deelnemer toevoegen

 

Een nieuwe deelnemer aan uw WhatsApp-groep toevoegen bestaat uit twee stappen:

 

  1. U neemt eerst de nieuwe deelnemer met zijn/haar gegevens op in de contactenlijst van uw mobiele telefoon. Dat is de plaats waar WhatsApp zoekt of er nieuwe deelnemers toegevoegd kunnen worden.
  2. Vervolgens opent u WhatsApp op uw mobiele telefoon en klikt (tapt) u op de naam van de groep. In het scherm dat dan verschijnt, scrolt u naar beneden en klikt (tapt) u op ‘+ Voeg deelnemers toe’.  De lijst met alle contacten in uw mobiele telefoon die ook over WhatsApp beschikken verschijnt; contacten die al lid zijn van de groep hebben een vinkje achter hun naam en u vinkt nu zelf de contacten aan die u aan de groep wilt toevoegen. Klik (tap) tot slot bovenaan het scherm op ‘Voeg toe’ en bevestig.

 

De nieuwe deelnemers zijn nu aan uw groep toegevoegd. Soms komt het voor dat u iemand hebt opgenomen in uw contactenlijst maar deze niet verschijnt als u hem of haar bij stap 2 wilt toevoegen. Dan heeft diegene zich nog niet als gebruiker bij WhatsApp aangemeld of is zijn/haar abonnement bij WhatsApp verlopen.

 

Deelnemers aan een WhatsApp-groep zien in de groep van andere deelnemers slechts het telefoonnummer. Pas als zij die andere deelnemers met naam en toenaam in hun eigen contactenlijst op hun mobiele telefoon hebben staan, worden ook de namen van die deelnemers zichtbaar.