1-1-2

112: daar pak je inbrekers mee!

 

Bel bij verdachte situaties altijd 112. De kans dat eventuele daders gepakt/betrapt kunnen worden is dan immers het grootst!

 

De medewerker van de alarmcentrale beoordeelt of de situatie zodanig van aard is, dat er inderdaad meteen politie op afgestuurd moet en kan worden.

 

Bedenk, u kent uw wijk het beste! Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u mensen die zich verdacht gedragen in uw wijk en veel aandacht hebben voor woningen of auto’s, bel dan direct de politie via 112. Onthoud goed de signalementen (kleding, haardracht, vervoermiddel) en in welke richting ze vertrekken. Noteer eventueel het merk en het kenteken van het voertuig waarmee ze weggaan.


Stuur na de melding aan 112 een whatsapp-bericht met deze gegevens en de waarschuwing om op te letten aan uw WhatsApp BuurtPreventie groep.


Voor niet spoedeisende zaken is er het telefoonnummer: 0900 – 88 44.
Zie verder de website van de politie en/of politie/mijn-buurt.

 

Wijkagent

Onze wijkagent is Martien Stoffels. Meer info kunt u hier op de gemeente website vinden.

 


Vermissing huisdier / dierenmishandeling

Een vermissing van een huisdier mag op de app kort en bondig gemeld worden, puur informatief, met verwijzing naar een bericht op een hiertoe meer bedoelde website als Amivedi en/of dierenbescherming. Dit om de direkte buurt te informeren en eventueel mee te laten zoeken.

 

De dierenpolitie (telefoonnr: 144) is er voor dierenmishandeling.

 

Hierbij gelden wel de volgende spelregels:

  • Als een sporadische melding toegelaten met een kort en bondige omschrijving van het vermiste dier en hoe te benaderen.
  • Eerst na melding bij “Amivedi.nl” en/of “dierenbescherming.nl” en/of politie.
  • Reacties direct aan het telefoonnummer / appen naar de afzender, dus niet in de groep.
  • De melder/afzender dient de melding ook af te melden.